Anasayfa


02-05-2024
Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler
Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos’un serbest bırakılması kararı sert tepkilere neden oldu.
2 Mayıs 2024 Perşembe

Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos’un serbest bırakılması kararı sert tepkilere neden oldu.

SİRİZA LİDERİ KASSELAKİS
Neo-Nazilerinin cezasız kaldığını belirten SİRİZA lideri Stefanos Kasselakis, suç örgütünde üstlendiği yöneticilik rolü nedeniyle uzun yıllar hapis cezasına çarptırılan Mihaloliakos’un serbest bırakılmasına ilişkin şu yorumu yaptı: "Bir pandeminin ortasında, mahkemedeki tüm insanlar ‘Naziler hapishaneye’ diye bağırdı. Yunan adaletinin bu provokatif kararının ardından suçlu Mihaloliakos bugün itibarıyla serbest bırakıldı."

PASOK – KİNAL
PASOK-KİNAL Partisinin adaletten sorumlu üyesi ve milletvekili Milena Apostolaki yaptığı açıklamada, ilgili kararın "Mahkemece mahkum edilen Nikos Mihaloliakos’un herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermemesi ve temel koşulları yerine getirilmemesine rağmen" alındığını belirtti. Yetkili savcının aksi yöndeki görüşüne rağmen söz konusu kararın alındığına da dikkat çeken Apostolaki, bu kararın hukuk camiasında ve aynı zamanda bir bütün olarak Yunan toplumunda endişelere yol açtığını ifade etti.

YENİ SOL PARTİ
Yeni Sol Partisi tarafından yapılan açıklamada, tahliye kararının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Açıklamda, savcının itirazına rağmen Lamia Mahkemesinin Altın Şafak suç örgütü liderinin serbest bırakılmasına karar vermesinin provokatif ve kabul edilemez olduğu kaydedildi.

MeRA25
MeRA25 partisi de yayımladığı açıklama ile Mihaloliakos’un serbest kalmasına tepki gösterdi. Parti tarafından yapılan açıklamada, Mihaloliakos’un hiçbir pişmanlık duymamasına, hatta Altın Şafak örgütünün yaptıklarını savunmasına rağmen serbest bırakıldığına dikkat çekildi.

PAVLOS FİSSAS’IN AİLESİNDEN DE TEPKİ
Altın Şafak Örgütü tarafından öldürülen müzisyen Pavlos Fissas’ın ailesi de Mihaloliakos’un serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Fissas’ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, Mihaloliakos’un mahkumiyetinden bu yana herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermediğine dikkat çekildi.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı ve Türk kimliğinin inkarını Deutseche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor