Anasayfa


08-05-2024
Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği
İskeçe Türk Birliği (İTB) ile Mustafçova Belediyesi tarafından düzenlenen Ilıca köyündeki geleneksel Hıdırellez Bahar Şenliği, 6 Mayıs Pazartesi günü büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Ilıcadaki Hıdırellez şenliğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
8 Mayıs 2024 Çarşamba



İskeçe Türk Birliği (İTB) ile Mustafçova Belediyesi tarafından düzenlenen Ilıca köyündeki geleneksel Hıdırellez Bahar Şenliği, 6 Mayıs Pazartesi günü büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Ilıcadaki Hıdırellez şenliğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Ilıca’daki Hıdrellez Bahar Şenliğinin sunuculuğunu İTB yöneticilerinden İpek Salihoğlu yaptı. Etkinliğe İTB halk oyunları ve müzik ekipleri ile İTB Gençlik Kolu katıldı. Etkinlikte gençler Hıdırellez’le ilgili maniler okudu. Hıdırellez Şenliğine iki otobüsle katılan İTB ekipleri, gösterileriyle soydaşlardan büyük beğeni topladı. Müzik öğretmenleri Süleyman Kara ve Merve Kara yönetimindeki İTB Müzik Kursu öğrencileri şarkı ve türküler seslendirdi.

Tülin Hacıhalil ve Gökhan Mustafa’nın çalıştırdığı İTB halk oyunları ekipleri de sundukları gösterilerle büyük alkış aldı.

Bu arada, İTB tarafından şenliklere katılanlara geleneksel Hıdırellez göllesi dağıtıldı. İTB Gençlik Kolu üyeleri ise konuklara Türk kahvesi ve atıştırmalık ikram etti.

Ilıca köyündeki Hıdırellez etkinliğine katılanlar, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri ile Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Etkinliğe katılanlar arasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekili adaylar, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak ve diğer davetliler yer aldı.

Hıdırellez etkinliğinin açılış konuşmasını İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. Ozan Ahmetoğlu konuşmasında, İTB olarak 20 yıldır Ilıca köyünde önceleri Ilıca Nahiyesiyle daha sonra ise Mustafçova Belediyesiyle birlikte Hıdırellez şenliği düzenlediklerini hatırlattı. Ahmetoğlu, Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar olan geniş coğrafyada yaşayan Türk ve Müslüman topluluklarında Nevruz ile Hıdırellez’in en önemli bahar bayramı olduğunu belirterek, İskeçe bölgesinde de en önemli Hıdırellez kutlamasının yapıldığı yerlerden birinin Ilıca olduğunu vurguladı. Ahmetoğlu, yıllardır Hıdırellez etkinliklerine destek veren tüm kurumlara ve özellikle de bölgedeki soydaşlara teşekkür etti.

Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt da Ilıca’daki Hıdırellez şenliğine katılan tüm konuklara teşekkür ederek, soydaşların bahar bayramını kutladı. Kültürel zenginliklerin yaşatılmasının önemine değinen Kurt, Ilıca köyünün doğal güzelliklerini de anlattı.

Ilıca’daki Hıdırellez etkinliğinde Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa da konuşma yaptı.

Etkinlik, İTB halk oyunları eEkibinin gösterilerinden sonra Süleyman Kara ve öğrencilerinin seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi