Anasayfa


21-05-2015
Vedat Milor Batı Trakya mutfağını tanıttı
Batı Trakya mutfağı ünlü gurme Medat Milor’un NTV’deki programında tanıdıldı.
21 Mayıs 2015 Perşembe

Türkiye’de NTV televizyonunda yayınlanan ‘Tadı Damağımda’ adlı program, Batı Trakya Türk mutfağından lezzetleri tanıttı.

Bir süre önce Batı Trakya’ya gelerek çekimler yapan Vedat Milor yönetimindeki “Tadı Damağımda” programı bölgemizin zengin mutfağını ekrana taşıdı. Program çerçevesinde Gümülcineli avukat Belgin Ahmet ve Serap Ali ile King Food Sofram Tava Ciğer Lokantası’na konuk olan ünlü gurme Milor’un, Batı Trakya’daki çekimleri 15 Mayıs Cuma günü Türkiye’deki NTV kanalında yayınlandı.

İlk olarak Belgin Ahmet ile ev hanımı Serap Ali’nin hazırladığı Batı Trakya’daki Türk mutfağına özgü Yoğurtlu Kuzu Haşlama, Batı Trakya'da Darp olarak bilinen Ciğer Kapama, Sini Böreği, Kaşnika tatlı olarak ise Oturtma, Çiğ Yağ ve Erik tatlısı başta olmak üzere bölgenin lezzetleri hazırlandı ve tanıtıldı. King Food Sofram Tava Ciğer Lokantası sahibi Fikret Mustafa ise ilk defa meşhur Edirne Tava ciğerini Batı Trakya mutfağıyla tanıştırma fikrini anlattı.

Vedat Milor, Gümülcine’nin meşhur mekanı Çukur Kahve’de ise Gümülcine Türk Gençler Birliği eski başkanı Adnan Selim ve Gümülcine’nin tanınmış esnaflarından Nihat Ayan’la Türk kahvesi içerek sohbet etti.

Program yapımcısı Vedat Milor Batı Trakya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, buradaki Türk mutfağının birbirinden güzel çeşit ve tadları olduğuna dikkat çekti.

Haberler


Erdoğan – Miçotakis açıklamalarında azınlıklar konusuna da değindiler

GAT’dan ‘Doğada Gençlik Bayramı’

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi devam ediyor

Miçotakis’in Ankara ziyareti başladı

Gümülcine ve İskeçe müftüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Kocaçay köprüsü açıldı

DEB Partisi köy ziyaretlerine devam ediyor

Müftü Trampa Türk azınlığın sorunlarını AA için kaleme aldı

Başbakan Miçotakis’ten Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı’na ‘Makedonya’ tepkisi

TAG’dan Romanya ve Bulgaristan’a çalışma ziyareti

Başbakan Miçotakis bugün Ankara’da

Atina – Üsküp arasında ‘Makedonya’ krizi