Anasayfa


24-03-2015
BİHLİMDER 3. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi
Deneme Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) 3. Olağan Genel Kurulu 22 Mart Pazar günü derneğin yeni Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi.
24 Mart 2015 Salı

Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) 3. Olağan Genel Kurulu 22 Mart Pazar günü derneğin yeni Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulda Divan Kurulu’nun belirlenmesinin ardından, dernek üyelerinden Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve eski Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman birer selamlama konuşması yaptı.

“BURASI GÖNÜLLERİ, DÜŞÜNCELERİ BİR OLAN İNSANLARIN BİR ARAYA GELDİĞİ MEKAN OLUR”
BİHLİMDER’in 3 yıldır resmi şekilde var olduğunu ancak bunun mazisinin daha da geçmişe dayandığını hatırlatan Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, “Cenabı Allah bizleri böyle güzel mekanlarda buluşturduğı için dua ediyorum. Hayallerimizin yavaş yavaş gerçeğe dönüştüğünü görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu güzel mekanın bu aşamaya getirilmesi esnasında özellikle yönetimde bulunan ve bu işin mutfak kısmında olan arkadaşları belki de en iyi anlayanlardan biriyim. Zor bir süreçten geçildi. İnşallah burası bir ilim ve irfan ocağı olur. Burası gönülleri, düşünceleri bir olan insanların bir araya geldiği, hoş sohbet ortamların olduğu bir mekan olur. Ben bu mekanı bu aşamaya getiren yönetimi tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki aşamada da eksiklikler tamamlanır ve burası hakikaten bir çoğumuzun hayal ettiği bir mekana dönüşür. Bugünkü kongrede yönetime seçilecek yeni yönetimi şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

“GÖREVİMİZ BOYUNCA HARAMA El UZATANLARDAN OLMAYACAĞIZ, HARAMA EL UZATANLARIN DA KARŞISINDA OLACAĞIZ”
Kozlukebir Bediye Başkan Rıdvan Ahmet “İmam Hatip Lisesi (İHL) Mezunları ve Mensupları Derneği’mize bu güzel mekanı tertip ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu güzel buluşma vesilesi ile İmam Hatip Lisesi temellerini atan, yıllarca İHL’de görev yapmış, maddi ve manevi katkıları olmuş tüm insanları rahmetle yad ediyorum” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: Sizlere 1955 yılında yaşanmış bir hadiseden bahsetmek istiyorum. İstanbul İmam Hatip Lisesi 1955 yılında Vefa semtindeymiş ve bir ahşap binada hizmet veriyormuş. Birgün matematik öğretmeni Rasim hoca öğrencileri topluyor. Öğrencilerine diyor ki; çocuklar öğretmenler kurulu olarak toplandık ve sizleri tebrik etmeye karar verdik. “Gençler, şu okul bahçesine dışarıdan sarkan meyve ağaçlarına günlerdir el sürmediniz. Bir tanesini bile koparmadınız. Yaklaşık dört yüz öğrenciden her biri de altında oynadığınız halde o ağaçtaki elmalara dokunmadınız. Evet, sizi bunun için tebrik ediyoruz.” diyor. 2014 Eylül ayında bizlerde İHL’li olarak Kozlukebir Belediyesi yönetimini devraldık. İnşallah görevimiz boyunca harama el uzatanlardan olmayacağız. Bunun yanında harama el uzatanların da karşısında olacağız. İzin vermeyeceğiz ve sessiz kalmayacağız. Bir imam hatipli nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranacağız. İnşallah bizlere güvenenleri hiçbir konuda mahçup etmeyeceğiz.”

“BU MAKAMLAR HAKİKATEN SORUMLULUK ARZ EDER”
Eski Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman da bu binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: Dili, dini başka olan bir ülkede bu derneğin, imam hatip camiasının kurulması İHL’lerde eğitim almış, ruh almış ve kendisini yetiştirmiş arkadaşların bir araya gelmesi herşeyden önce bu toplumun ayakta kalmasına, toplumun milli ve manevi değelerlerine sahip bir şekilde yaşamasına katkısı olacaktır. Bundan sonra belediye meclislerinde, eyalet meclisinde ve daha sonra milletvekili olarak da imam hatip ruhunu almış, kültürünü almış arkadaşların söz sahibi olmaları lazım. Çünkü, bu makamlar hakikaten sorumluluk arz eder. Manevi değerleri olan arkadaşlar almış oldukları eğitimin kendilerine verdiği güçle bu topluma hizmet edecektir. Benim temennin bunlardır.”

Selamlama konuşmalarının ardından dernek üyeleri, yönetim kurulunun faaliyetlerini içeren bir videoyu seyretti. Daha sonra BİHLİMDER Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı. BİHLİMDER Kültür Merkezi’nin yapımı ve tamamlanması için yönetim kurulu ve dernek üyelerinin yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Emin Ahmet, “Gelinen noktanın daha ileriye ve daha güzele ulaşması için daha fazla çalışmamız, gayret göstermemiz gerektiğini hepimiz farkındayız. Şunu kesinlikle biliyoruz bundan sonrası daha zor. Allah’ın yardımıyla yapılması gerekenin en güzel şekilde birlik ve bütünlük içerisinde yapılacağına dair inancımız tamdır. Bu mekanda yapılacak olan güzel hizmetler ve faaliyetler hepimizin salih ameli olacaktır.” diye konuştu.

Genel kurulun son bölümünde yönetim ve disiplin kurulu aday adayları belirlenerek seçimlere geçildi.

Yönetim kurulu adayları oy dağılımı:
Mehmet Emin Ahmet: 51
Fahir Bozoğlu: 41
Mehmet Nizam: 39
Osman Hoca Ali: 36
Mehmet Ali Hacı: 35
Aydın Belço: 32
Ahmet Çilingir: 31
Ahmet Kasap: 23
Şenol Eşref Ahmet: 23
Mustafa Hacı İsmail Muhterem: 9

Denetim kurulu adayları oy dağlımı:
Rıdvan Hasan: 53
Hüseyin Mehmet: 39
Rıdvan Sadık Hüseyin: 37

Disiplin Kurulu adayları oy dağlımı:
Mehmet Hafız Hoca: 44
Mehmet Haseki: 43
Abdullah Veli Ahmet: 43

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi