Anasayfa

29-04-2024
ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisine desteğini açıkladı.
29 Nisan 2024 Pazartesi 17:42

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisine desteğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi: “Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak toplumumuzun varlığının ülkemiz Yunanistan ve Avrupa’da daha güçlü bir şekilde hissettirebilmek, Avrupa siyasetinde karar alma mekanizmalarına doğrudan dahil olarak sesimizi ve taleplerimizi daha gür duyurabilmek için ülkemiz içinde ve dışında yaşayan oy kullanma hakkına sahip tüm Batı Trakya Türklerini 9 Haziran’da ülkemizde yapılacak AP seçimlerinde oy kullanmaya ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz! AP seçimlerinde oylarımız siyasi partimiz DEB Partisi’ne!

Yunanistan’da 9 Haziran 2024 Pazar günü Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri yapılacak. Siyasi parti listelerinin yarışacağı ve seçmenlerin doğrudan adaylara da oy verebileceği AP seçimlerinde Yunanistan’ın AP’deki 21 sandalyesinin yeni sahipleri belirlenecek.

Yargıtay (Arios Pagos), AP seçimlerine katılacak partileri 24 Nisan Çarşamba günü açıkladı. AP seçimleri için Yunanistan genelinden 46 siyasi partinin başvuruda bulunduğu bildirildi. Yargıtay, başvuruda bulunan siyasi partilerden 31’ine onay verdi.”

DEB Partisinin şimdiye kadar iki kez AP seçimlerine katıldığı hatırlatılan açıklamada, vatandaşlara seçime katılmaları çağrısında da bulunuldu.

Açıklama şöyle devam etti: “9 Haziran’daki AP seçimlerine Batı Trakya Türk toplumunun tek ve yegane siyasi partisi Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 2014 ve 2019 yıllarında olduğu gibi yine katılacak.

Yunanistan’daki AP seçimlerinde ilk kez hem yurt içi hem yurt dışında yaşayan 17 ve üzeri yaştaki Yunan vatandaşı seçmenler posta yoluyla oy kullanabilecek. Yurt dışında yaşayan Yunan vatandaşları için Yunan diplomatik temsilciliklerinde ayrıca seçim sandıkları kurulmayacak.

9 Haziran Pazar günü yapılacak AP seçimlerine katılacak olan Batı Trakya Türk toplumunun siyasi alandaki temsilcisi DEB Partisi seçim çalışmalarına 25 Nisan Perşembe akşamı İskeçe’nin Şahin köyünden başladı. DEB Partisi, ‘Biz buradayız!’ diyerek üçüncü kez katılacağı AP seçimlerinde ülkemiz ve Avrupa’da bir kez daha tarih yazmayı, Batı Trakya Türk toplumunun gür sesini ve taleplerini tüm Avrupa’ya duyurmayı, ülkemizde varlığımızı inkar edenlere ‘Varız ve Türk’üz!’ mesajını güçlü bir şekilde vermeyi amaçlıyor.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak toplumumuzun varlığının ülkemiz Yunanistan ve Avrupa’da daha güçlü bir şekilde hissettirebilmek, Avrupa siyasetinde karar alma mekanizmalarına doğrudan dahil olarak sesimizi ve taleplerimizi daha gür duyurabilmek için ülkemiz içinde ve dışında yaşayan oy kullanma hakkına sahip tüm Batı Trakya Türklerini 9 Haziran’da ülkemizde yapılacak AP seçimlerinde oy kullanmaya ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz! AP seçimlerinde oylarımız siyasi partimiz DEB Partisi’ne!”
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: OA

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

Uzmanlardan ‘çöl tozu’ uyarısı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Batı Trakya ziyareti

Balkanlar’da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

İskeçe Müftülüğünden kurban bağışı kampanyası