Anasayfa

21-05-2015
BTTDD İzmit Şubesi bakanları ağırladı
Batı Trakya kökenli Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 20 Mayıs Çarşamba günü Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İzmit Şubesi’ni ziyaret etti.
21 Mayıs 2015 Perşembe 14:48

Dernek ziyaretinde bakanlar, BTTDD İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur, ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Başkan Bodur, “Sayın bakanlarımızı kongremize davet ettiğimizde olumlu cevap almıştık. Sağlık bakanımız resmi bir tören sebebi ile kongremize katılamamış, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız bizleri yalnız bırakmayarak kongremize katılmıştı. Ben, yönetim kurulum ve üyelerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Şehir Hastanesi’nin temel atma töreni için şehrimize gelen sayın bakanlarımızın bizleri de unutmaması bizleri memnun etmiştir. Öncelikle şehrimize kazandırdığınız büyük sağlık yatırımı için bu kentte yaşayan biri olarak teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“YUNANİSTAN'DA YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARDAN DOLAYI ANAVATANIMIZ TÜRKİYE'YE GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDIK”

“Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana Yunanistan'a emanet ettiği Batı Trakya Türk Azınlığı’nı hiçbir zaman yalnız bırakmadı” diyen Bodur sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Yunanistan'da yaşadığımız sıkıntılardan dolayı anavatanımız Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldık. Kapıları ardına kadar açık olan, kötü günümüzde yaralarımızı saran bir anavatanımız oldu. Bizler anavatanda da birlik beraberliğimizi ve kültürümüzü sürdürüyoruz. 1968'den bu yana İzmit'te faaliyet gösteren bir derneğiz. Yönetim kurulumuz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile aktif bir şekilde çalışmalarda bulunuyoruz.”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise “Kızılderbent'te bir camii açılışına katıldığımda bir söz söylemiştim. Sizler 250 kilometre uzakta olan bir bölgeden göç ettiniz. Ben Gümüşhane'den yani yaklaşık 1000 kilometrelik bir yerden göç ettim. Size muhacir diyorlar, bana muhacir demiyorlar. Ben karnımı doyurmak için göç ettim. Sizler imanınızı korumak için göç ettiniz. Sizlere bu yüzden muhacir diyorlar. Batı Trakya ve Balkanlar Türk kültürünü halen devam ettiren soydaşlarımızla varlığını sürdürmekte. Bizler her zaman yanınızda olduk ve yanınızda olacağız.” diye konuştu.

Ziyaretin ardından her iki bakan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi'nin önünde şube yönetimi ve kadın kolları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: ÖA

Haberler


Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

Uzmanlardan ‘çöl tozu’ uyarısı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Batı Trakya ziyareti

Balkanlar’da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

İskeçe Müftülüğünden kurban bağışı kampanyası

Habipoğlu, Romanya ve Bulgaristan ziyaretlerini değerlendirdi

İTB Kadınlar Kolunda seçim

Büyük Müsellim’de Hıdırellez çoşkusu

Kasselakis’den Gümülcine ziyareti

Sıcaklık artacak, çöl tozu yine etkili olacak

AB yaz yaklaşırken orman yangınlarının önüne geçmeye hazırlanıyor

Miçotakis Dedeağaç ve Gümülcine’yi ziyaret etti

Hakan Fidan, Miçotakis’in Ankara ziyaretini değerlendirdi