Anasayfa

24-05-2015
TOÇEK’in oyunu çocukları coşturdu
TOÇEK Çocuk Grubu 22 Mayıs Cuma günü Gümülcine’deki Rex sinema salonunda, çocuklara yönelik bol skeçlerin yer aldığı bir oyun sergiledi.
24 Mayıs 2015 Pazar 13:16



‘Orman ne güzel’, ‘Gerçek zenginlik sağlıktır’ ve ‘Keloğlan’ başlıkları altınta sergilenen skeçler, katılımcı çocuklardan büyük alkış alırken, çocuklar doyasıya eğlendi.

Tiyatro gecesine başta çocuklar olmak üzere, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsolos Alper Atak Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’un eşi Yıldız Mustafa, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ve çok sayıda izleyici katıldı.

Uzun yıllardan beri azınlık tiyatrosuna önemli katkılar sağlayan ve aktif olarak çalışmalarına devam eden TOÇEK Çocuk Grubu Yönetmeni Şükran Raif GÜNDEM’e yaptığı açıklamada, çocuklara tiyatro aracılığıyla özgüvenlerini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. 2014 yılından beri TOÇEK Çocuk Grubu’nu kurduklarını belirten yönetmen Raif, ilk olarak drama derslerini verdiklerini daha sonra da oyunlarla ilgili piyesleri hazırlayıp çocukların oynamaya başladıklarını dile getirdi.

Buradaki amaçlarının çocukların tiyatro aracılığıyla kendilerini ifade etmeye yönelik ve özgüvenlerini geliştirmeye yönelik çalışmaları hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Raif, özellikle çocukları Türkçe diliyle ilgili bağlarını kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.

Çocuklara tiyatro eğitimleri sırasında hiç zorlanmadıklarını ve anladıklarını anında algılayabildiklerini kaydeden Raif, tüm çocukların çok başarılı olduklarının altını çizdi. Bu durumdan çocuk ailelerin de çok mutlu olduğunu vurgulayan Raif, çocukaların daha şimdiden gelecek yıla tiyatro eğitimi için kayıt yaptırdıklarını dile getirdi.

“AMACIMIZ KENDİNİ İFADE EDEBİLEN VE KENDİNE GÜVENEBİLEN GENÇ NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Son olarak yönetmen Şükran Raif duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Şu anda çok heyecanlıyım. Bir de bu işin stresi var. Çocuklara ne kadar güveniyor olsam da karşımızda kalabalık bir izleyici topluluğu var. Benim esas belirtmek istediğim; azınlık olmanın ve bunun bize verdiği bir eziklik duygusu var. Dolayısıyla buradaki amacımız, en azından çocuklarımızı bu durumdan kurtarmak ve kendini daha iyi ifade edebilen ve kendine güvenebilen genç nesiller yetiştirebilmektir.”

‘Orman ne güzel’ oyuncu kadrosunda rol alan ilkokul öğrencisi Beren Karaboz, bu oyunda rol almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Yaklaşık bir yıldan beri tiyatro oyunlarıyla yakından ilgilendiğini dile getiren Karaboz, bu oyunda Köylü Kadın rolünde oynadığını ve bu oyundan büyük bir keyif aldığını söyledi.

Aynı zamanda Büyük Sirkeli Azınlık ilkokulu 3. sınıf öğrencisi olduğunu belirten minik oyuncu Beren Karaboz sözlerine şöyle devam etti: “Büyük Sirkeli köyündeki azınlık ilkokulu 3. sınıf öğrencisiyim. Hafta sonları Gümülcine’de anneanneme geldiğimde, buradaki tiyatro çalışmalarına katılmaya gayret gösteriyorum. Ailem bana çok destek oluyor. Bundan sonraki amacım aynı şekilde devam edecek.”

‘Keloğlan’ oyuncu kadrosundan Görkem Ömer, iki yıldan beri TOÇEK Tiyatrosu’nda yer aldığını belirterek, bu camiada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Buradan elde ettiği deneyim ve tecrübelerin kendisine ileriki yaşantısında önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Ömer, tiyatroyu çok sevdiğini belirterek ailesinin kendisine bu konuda çok destek olduğunu vurguladı.

‘Orman ne güzel’ oyuncu kadrosu: İlke Ali, Elif Mustafa, Nisa Kara Hüseyin, Cihan Hasan, Kerim Halil, Rüya Geveli, Bengisu Sönmez, Beren Karaboz, Damla Ahmet, Deniz Habip, Zeliha Hasan, Demir Müftüoğlu.

‘Gerçek zenginlik sağlıktır’ oyuncu kadrosu: Bade Katrancı, Aybüke Kasabalı, Yunus Mehmet, Zeynep Naz Mehmet, Batu Katrancı.

‘Keloğlan’ oyuncu kadrosu: Eralp Ahmet, Besim Ali Apti Mehmet, Melih Mümin, Faik Can, Görkem Ömer, Emir Mehmet, Enez Hüseyin, Ömer Apti Mehmet, Ozan Hasan, İrem Hacıosman, Emine Ali Toraman, Ceren Yusuf, Defne Mümin, Defne Beren İsmail, Zeliha Ali.
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: Özcan Aliosman

Haberler


Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Batı Trakya ziyareti

Balkanlar’da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

İskeçe Müftülüğünden Kurban bağışı kampanyası

Habipoğlu, Romanya ve Bulgaristan ziyaretlerini değerlendirdi

İTB Kadınlar Kolunda seçim

Büyük Müsellim’de Hıdırellez çoşkusu

Kasselakis’den Gümülcine ziyareti

Sıcaklık artacak, çöl tozu yine etkili olacak

AB yaz yaklaşırken orman yangınlarının önüne geçmeye hazırlanıyor

Miçotakis Dedeağaç ve Gümülcine’yi ziyaret etti

Hakan Fidan, Miçotakis’in Ankara ziyaretini değerlendirdi

Habipoğlu: ‘Başbakanımız bir kez daha kimliğimizi yok saydı’

Polis, Filistin’e destek eylemi yapan 28 öğrenciyi gözaltına aldı

Atina’da öğrencilerden Filistin’e destek eylemi

Yerapetritis’e göre Türkiye ile ikili ilişkilerde yeni sürece giriliyor

AİHM’nin yeni başkanı Slovak Marko Bosnjak oldu