Anasayfa

25-05-2015
Sarancına mevlidine yoğun ilgi
Rodop ilinin balkan kolunda yer alan Gümülcine belediyesine bağlı Sarancına köyü halkı 24 Mayıs Pazar peygamber efendinin kutlu doğumu nedeniyle Mevlid-i Şerif okuttu.
25 Mayıs 2015 Pazartesi 12:45



Mevlide bölge halkı başta olmak üzere çok sayıda soydaş yoğun ilgi gösterdi.

Mevlid programı Aşr-ı Şerif’in okunmasıyla başladı. Daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri Mustafa Karahüseyin, Emin Pişka, İsmail Karagöz ve Nihat Kaplan tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Mevlidin duasını Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Müftü, namaz öncesi soydaşlara günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


“BATI TRAKYA’MIZDA ÇOK GÜZEL ADETLER YAŞATILIYOR. BİZ DE BUNLARIN TADINI ALIYORUZ”

Etkinliğe katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, bu köyün büyük ölçüde göç verdiğini, ancak burada köy halkının bir mevlid okutmuş olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Başkonsolos akıncı sözlerine şöyle devam etti: “Atalarınızı, dedelerinizi hatırlamanız, gelip bir Fatiha okumanız, bir mevlid okutmanız çok önemlidir. İnsan bir mekana bağlıdır. Kendine mutlaka bir yurt ve vatan arıyor. Sizlerin de buraları unutmamış olmanız çok önemlidir. İnşallah çocuklarınıza da bu adeti hatırlatırsınız. Batı Trakya’mızda çok güzel adetler yaşatılıyor. Biz de bunların tadını alıyoruz. Bizim için buralara gelmek bir zorluk değil, aksine keyiftir. Sizlerle buluşmak bizim için bir bahtiyarlık. İnşallah birliğimiz beraberliğimiz her zaman daim olsun. Değerlerimizi, maneviyatımızı, dilimizi, dinimiz, inancımızı aynı kararlılıkla yaşatalım. Her gittiğim yerde anavatandan 80 milyon kardeşinizden selamlar getirdim diyorum. İnşallah vatanımız ebediyete kadar dimdik ayakta duracak ve güçlü olacak. Sizler de burada kimliğinizi, birliğinizi, beraberliğinizi koruduğunuz şürece inşallah herşey yolunda gidecektir.”

Son olarak kılınan öğle namazının ardından, Sarancına halkı tarafından, katılımcılara yemek ikram edildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sarancına köyü mevlidine Türkiye’nin Gümücine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi İsmail Hüse Mustafa, Gümülcine Belediye Meclis Üyesi Emre Ahmet, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Hasan Hasan ve yüzlerce soydaş katıldı.
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: ÖA

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

Uzmanlardan ‘çöl tozu’ uyarısı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Batı Trakya ziyareti

Balkanlar’da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

İskeçe Müftülüğünden kurban bağışı kampanyası