Anasayfa

25-05-2015
GTGB ekibi Malkara Gençlik Festivali’ne katıldı
Türkiye’deki Malkara şehrine giden Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan, Kadınlar Kolu Başkanı Elmas Hüsemoğlu ve Gençlik Kolları üyeleri 20 Mayıs Çarşamba günü Gençlik Haftası etkinliklerine katıldı.
25 Mayıs 2015 Pazartesi 13:56



Heyet Şehitlik Parkı’nda Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından karşılandı.

GTGB Başkanı Koray Hasan yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu nazik davetinizden dolayı Gümülcine Türk Gençler Birliği adına teşekkür ediyorum. 1928 yılında kurulan derneğimiz Atatürk ilke ve inkılaplarının yaşatılması amacıyla kurulan bir dernektir. Biliyorsunuz, Atatürk Selanik'ten bu topraklara geldi. Milli mücadeleyi 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak başlattı ve Cumhuriyeti kurdu. Böyle büyük devlet adamının bizim geldiğimiz topraklardan olması bizim için her zaman büyük bir gurur olmuştur. Bizim gençlerimiz de Atatürk'ün yollunda emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise, 19 Mayıs coşkusunu kendileriyle paylaşan ve Gümülcineli dostları burada ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. Ulaş sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekten sizlerin 100 – 110 kilometre uzağınızda yaşayıp, Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarına hâkim olamamak, onlara sahip çıkamamak bizim için büyük bir eksiklikti. Bugünden sonra umuyorum ki sizlerin de davetimize icabet etmenizle karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesiyle bizler sizleri daha çok anlayacağız. Sizlerin her türlü sıkıntısında, her türlü yardıma ihtiyacınız olduğunda Malkara Belediyesi'nin sizlerin her zaman yanınızda olacağınızdan emin olmanızı istiyorum. Bu yıl merhum Dr. Sadık Ahmet'in adına yakışır, yaptığı işlere yakışır bir anma törenine Gençlik Meclisi’mizle birlikte katılacağız. Bizleri kırmayarak aramızda olduğunuz ve 19 Mayıs ruhunu bizlerle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Aynı günün akşamı GTGB Gençlik Kolu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Ali’den oluşan müzik ekibi, Gençlik Konseri’nde sahne alarak katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: ÖA

Haberler


Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

Uzmanlardan ‘çöl tozu’ uyarısı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Batı Trakya ziyareti

Balkanlar’da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

İskeçe Müftülüğünden kurban bağışı kampanyası

Habipoğlu, Romanya ve Bulgaristan ziyaretlerini değerlendirdi

İTB Kadınlar Kolunda seçim

Büyük Müsellim’de Hıdırellez çoşkusu

Kasselakis’den Gümülcine ziyareti

Sıcaklık artacak, çöl tozu yine etkili olacak

AB yaz yaklaşırken orman yangınlarının önüne geçmeye hazırlanıyor

Miçotakis Dedeağaç ve Gümülcine’yi ziyaret etti

Hakan Fidan, Miçotakis’in Ankara ziyaretini değerlendirdi