Anasayfa

25-05-2015
11. Çocuk Şenliği Bratankova’da gerçekleşti
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nin onbirincisi İskeçe’nin Mustafçova Belediyesi’ne Bratankova köyünde düzenlendi.
25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:38



23 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen 11. Çocuk Şenliği, Mustafçova Belediyesi’nin katkılarıyla düzenledi.

İskeçe ilinin balkan kolu köylerinden Bratankova köyündeki stadyumda düzenlenen etkinlikte azınlık derneklerine bağlı ekipler ve Balkan kolu köylerindeki çocuklar gösteriler sundu. Etkinliğe azınlık temsilcileri, dernek yöneticileri, gösteri sunan öğrenci velileri ve Bratankova ile civar köylerden soydaşlar katıldı. Çocuk Şenliği’nde sahne alan çocuklar, şarkılar söyledi, halk oyunları gösterileri sundu, piyes oynadı ve şiirler okudular. Azınlık çocukları, etkinliği izleyen büyüklerden tam not aldı.

“BARIŞIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIN”

Çocuk Şenliği’nin açılış konuşmasını yapan Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman şu ifadelere yer verdi: “Her zaman azınlık eğitiminin ve azınlık çocuklarının yanında yer almış azınlık insanının güvenini ve desteğini kazanmış olan kurumumuz Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin düzenlemiş olduğu 11. Çocuk Şenliğini hep birlikte kutluyoruz. Çok kültürlü bir bölge olan Batı Trakya’da bu çocuk şenliklerinin azınlık ve çoğunlukla birlikte kutlanabilmesi daha etkili olurdu. Hatta bu şenliklerin tüm Balkanlar’ı ve Balkan çocuklarını kapsaması ne kadar iyi olurdu. Temennimiz ileriki yıllarda bunun da gerçekleşmesidir. Sevgili çocuklar, barışık bir dünya için çalışın. Bu çabanız karşılıksız kalmaz. Muhakkak becerirsiniz. Bu çabanızda bizleri her zaman yanınızda bulacaksınız. Dünya barışını sizler kuracaksınız. Bunu başaracak güçte ve yetenektesiniz.”

“BU MUSTAFÇOVA İÇİN BİR İLK”

Etkinliğin Bratankova köyünde düzenlenmesinde katkı sağlayan Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ise konuşmasında, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin 11. Çocuk Şenliği’nin bölgemizden yapılma fikrini memnuniyetle kabul ettiklerini belirterek, “Biz de bu organizasyona ortak olmak istediğimizi söyledik. Bu şenlik Mustafçova Belediyesi için bir ilktir. Eksiklikler olabilir, ancak temel düşünce çocuklarımız için bir faaliyetin düzenlenmesiydi. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar için ne yapsak azdır. Bu akşam buradaki etkinlikle verilen mesajları da çok iyi anlamamız gerekir.” dedi. Kabza, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Bratankova gençliği ile Dolaphan Gençlik Derneği’ne de teşekkür etti.

“DAHA İLERİYE GİDECEK BİR TOPLUMU YETİRTİRMENİN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER”

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de konuşmasına Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ni tebrik ederek başladı. Mete şöyle devam etti: “Batı Trakya geçmişte çok sıkıntılı günler yaşadı. Bir toplum için en önemli şey özgüvendir. Özgüveni tam olan kişi toplumuna bir katkı sağlayabilir. Topluma bir şeyler verebilir. O yüzden bu tür etkinlikler çok önemlidir. Evlatlarımızın özgüvenlerini kazanabilmeleri için çok önemlidir. Artık baskıcı bir düzende değil de, Avrupa’daki ve dünyadaki insanların birlikte yaşadığı bir ortamda çocuklarımızın da yaşama hakkının olduğunu ve özgüvenlerinin olması gerektiğini öğretmeni lazım. Çocuklarımızı da, öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Bizden daha ileriye gidecek bir toplumu yetiştirmenin yolu eğitimden geçer. Bütün kurumlar kendi üzerine düşeni yaparsa bu toplumun sırtı yere gelmez.”

BAŞKONSOLOS AKINCI: “GENÇLERE YAPILAN YATIRIM EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR”

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Bratankova’daki konuşmasında, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ni böyle bir etkinliği bu bölgede gerçekleştirdiği için tebrik etti. akncı, “Çocuklarımız tabii ki bizim herşeyimiz. Geleceğimiz, umudumuz. Dolayısıyla onlara yapılacak yatırım, yani öğrencilere, çocuklara, gençlere yapılacak yatırım en büyük yatırımdır. En önemli yatırımdır.” diye konuştu.

Bratankova’daki 11. Çocuk Şenliği’ne; Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Asbaşkanı Turgut Hüseyin, İskeçe SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, Eyalet Meclis Üyesi Hüseyin Mehmet Usta, eski milletvekilleri Çetin Mandacı ve Ahmet Faikoğlu ile çok sayıda soydaş katıldı.

AZINLIK ÇOCUKLARI SAHNEDE

Çocukların hazırladığı gösterilen Şahin bölgesinden çocukların gösterimiyle başladı. Daha sonra ise program sırasıyla Ketenlik bölgesi çocukları, Kireççiler çocukları, Gümülcine Bağlar Mahallesi çocuklarının gösterisi, İskeçe Gökçeler çocuklarının gösterisi, Erkan Demiroğlulları yönetimindeki GTGB ve BTAYTD halk oyunları ekiplerinin gösterisi, Tülin Hacıhalil ve Hüseyin Ahmetoğlu yönetimindeki İTB halk oyunları ekibinin gösterisi ve Süleyman Kara önderliğindeki İskeçe Türk Birliği Müzik Grubu’nun konseri ile devam etti. etkinlikte, Edirne’de yapılan 6. Balkan Çocuk Şenliği’ne katılanlara teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: ÖA

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

Uzmanlardan ‘çöl tozu’ uyarısı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Batı Trakya ziyareti

Balkanlar’da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

İskeçe Müftülüğünden kurban bağışı kampanyası