Anasayfa

25-05-2015
“DEB Partisi barışçıl yaklaşım ve söylemleri ile çoğunluk tarafından doğru algılanacaktır"
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 25 Mayıs 2014 tarihinde yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.
25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:50

Açıklamada, “Sadece sesimizi duyurmak için girdiğimiz bir seçimin, AP’ye temsilci gönderememiş bile olsak, azınlığımız ve partimiz açısından mühim neticeleri olmuştur” ifadelerine yer verildi.

DEB Partisi’nin “25 Mayıs AP seçimlerinin sene-i devriyesi” başlıklı açıklaması şöyle:

"Bugün, 25 Mayıs 2014’te yapılan Avrupa Parlamento’su seçimlerinin sene-i devriyesindeyiz. Sadece sesimizi duyurmak için girdiğimiz bir seçimin, AP’ye temsilci gönderememiş bile olsak, azınlığımız ve partimiz açısından mühim neticeleri olmuştur. Bu seçim değişik siyasi kulvarlara dağılan azınlık insanını, sadece sandığa atılan oyların renginde değil, azınlığımızın haklarını aramak için çıkılan uzun yolun ilkelerinde ve hedeflerinde de buluşturmuştur. Bu buluşmanın neticesinde DEB Partisi tarihi bir başarı elde etmiştir. Bu tarihi başarıda en büyük pay sahibi olan halkımıza, camiamıza ve büyük yüreklilik gösteren AP milletvekili adaylarımıza, DEB Partisi olarak bir kez daha sonsuz teşekkürler ediyoruz.

DEB Partisi’nin 23 yıllık yaşamı içerisinde ilk defa seçime girmesi ve tarihi başarı elde ederek, Rodop ve İskeçe vilayetlerini kendi rengine boyaması, DEB Partisi’ne ciddi bir siyasi hüviyet kazandırmıştır. Bu seçimlerde az da olsa DEB Partisi’nin Yunanistan genelinde oy alması, gelecek açısından ümit vericidir. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda partimiz siyasetin merkezi olan Atina’da olmalıdır.

İnancımız odur ki, DEB Partisi barışçıl yaklaşım ve söylemleri ile çoğunluk tarafından doğru algılanacaktır. Eyaletimizin refahı için azınlığın ve çoğunluğun elele verip birlikte çalışacağı günler uzak değildir. Azınlık insanının amacı, var olan haklarına kavuşmak ve bölgesine eşit vatandaşlar olarak hizmet etmektir. Ülkemizin ve bölgemizin refahı için birlikte çalışmak, birlikte başarmak ve başarının nimetlerinden birlikte istifade etmektir."
Kaynak: GÜNDEM

Ekleyen: ÖA

Haberler


Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Batı Trakya ziyareti

Balkanlar’da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

İskeçe Müftülüğünden Kurban bağışı kampanyası

Habipoğlu, Romanya ve Bulgaristan ziyaretlerini değerlendirdi

İTB Kadınlar Kolunda seçim

Büyük Müsellim’de Hıdırellez çoşkusu

Kasselakis’den Gümülcine ziyareti

Sıcaklık artacak, çöl tozu yine etkili olacak

AB yaz yaklaşırken orman yangınlarının önüne geçmeye hazırlanıyor

Miçotakis Dedeağaç ve Gümülcine’yi ziyaret etti

Hakan Fidan, Miçotakis’in Ankara ziyaretini değerlendirdi

Habipoğlu: ‘Başbakanımız bir kez daha kimliğimizi yok saydı’

Polis, Filistin’e destek eylemi yapan 28 öğrenciyi gözaltına aldı

Atina’da öğrencilerden Filistin’e destek eylemi

Yerapetritis’e göre Türkiye ile ikili ilişkilerde yeni sürece giriliyor

AİHM’nin yeni başkanı Slovak Marko Bosnjak oldu