Anasayfa


20-04-2024
Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu
İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran, İkinci Şans Okullarına (S.D.E.) devam eden öğrencilerin ücretsiz taşınma kapsamına alınmamasını meclis gündemine taşıdı.
20 Nisan 2024 Cumartesi

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran, İkinci Şans Okullarına (S.D.E.) devam eden öğrencilerin ücretsiz taşınma kapsamına alınmamasını meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili Ortak Bakanlar Kurulu Kararı’nı hatırlatan milletvekili Baran, İkinci Şans Okulları’nda eğitim gören öğrencilere haksızlık yapıldığını dile getirdi.

Burhan Baran konuyla ilgili soru önergesinde şunları kaydetti: “Maliye, Eğitim ve Din İşleri, İçişleri, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlarının 50025/2018 sayılı “Devlet Okulları Öğrencilerinin Bölgelerden Taşınması” konulu Ortak Bakanlık Kararını değiştiren 32239/05-04-2024 sayılı Ortak Bakanlar Kurulu Kararı (Resmi Gazete B’2051) ile İkinci Şans Okulları öğrencilerine büyük bir haksızlık yapılmaktadır.

Ulusal İkinci Şans Okulları Yöneticileri Derneği, son değişiklikle İkinci Şans Okulları öğrencilerinin, devlet okulu öğrencilerine uygulanan ücretsiz taşınmasının dışında bırakılmasını kınamakta ve özellikle ulaşım masraflarının eğitimlerinin kesintiye uğraması riskini doğurduğunu vurgulamaktadır.

Bölgenin en büyük okullarından biri olan İskeçe İkinci Şans Okulu’nda ulaşım sorunu yaşanırken, Mustafçova (Miki) ve Ketenlik’teki (Kendavros) İkinci Şans Okullarında bu sorun daha büyüktür.

Devlet Okullarında öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayan yetkililer, İkinci Şans Okulu için en ufak bir hüküm olmaksızın ilgili sözleşmeleri derhal feshetme yoluna gitmiştir.

Bu değişiklik İkinci Şans Okulu öğrencilerinin öğrenim haklarından mahrum bırakılmasına açıkça katkıda bulunmaktadır.
Çünkü herkes hayatta ikinci bir şansı hak etmektedir ve herkese öğrenmek için eşit fırsatlar sunmalıyız,
İlgili Bakanlara sorulmaktadır:

Hükümet, 32239 sayılı Ortak Bakanlar Kurulu Kararı’nda yeni bir değişikliğe gitmeyi ya da 2051/B/5-4-2024 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4653/2020 sayılı Kanun’un 46. Maddesi uyarınca ilgili başka bir yönetmelik çıkarmayı düşünüyor mu?

4653/2020 sayılı Kanun’un 46. Maddesi uyarınca yeni bir düzenleme yapmayı ya da diğer devlet okulu türlerinde olduğu gibi İkinci Şans Okulu öğrencilerinin ücretsiz taşınması sorununu kalan öğretim yılı için ve kesin olarak çözmek amacıyla başka herhangi bir uygun düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”


Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret